07月
2017年
索取印刷版
返回

BB家庭照分享

陽光消暑滿FUN FUN

Ngai Sze yu

@7M

第一次帶小詩去海灘同陽光玩遊戲,未去到海灘前就坐左係爸爸上面騎膊馬。

 

 

 

 

 

Roxanne & Roselyn

@3.5years old & 4M

今天一起去沙灘,為了完成家姐去玩沙嘅心願,帶同妹妹一齊去沙灘郊遊。妹妹第一次接觸沙,好好奇興奮!但妹妹嘅眼神一直離不開家姐!好似好想快啲可以同家姐一齊玩水玩沙! 家姐十分疼愛妹妹 視作妹妹為心頭肉!希望兩姐妹能彼此相親相愛!

 

Choco sin

@7M

呢日我地一家人接受訪問拍攝,魚魚第一次上鏡,佢好興奮,爸爸不段同魚魚係公園玩飛上天空,最後攝影師幫我們一家拍下這溫馨場面。

 

 

 

 

 

 

 

Hilary

@11M

我們一家第一次去睇爸爸公司足球比賽,雖然當日好熱好曬,但阿女完全無扭計,仲一齊去去盪鞦韆同玩滑梯,我地仲為現場參加者打氣。

 

 

平平

@5M

張相係今日端午節去游水影,老一輩話游過龍舟水就會健健康康,身為爸爸媽媽,當然最希望BB健康啦,今日亦係平平第一次游水,睇住佢一D都唔驚咁踢水,忽然驚覺佢已經咁快就5個月啦,各位BB都要平安健康長大。

 

 

 

 

 

豆卜

@2M

夏日野餐與豆卜,扎營防曬紅卜卜,限時自拍好頻撲,豆父絆倒往前仆,差點撞冧個營幕,一家大小笑呵呵!

 

藍藍

@11M

為迎接炎炎夏日,爸爸為BB準確了私人小水池,估唔到隻B第一次落水都唔算驚,真係叻叻豬。

 

 

 

 

 

Zion

@7M

炎熱嘅夏天當然要帶住頂cap帽,再露個肚仔唻消暑啦!

 

 

庭溍

@6M

母親節當天,我們一家去公園玩,曬下太陽,開心就是很簡單。

 

 

 

 

Ching Ching

@4M

夏天到了,4月30日的週末,天晴而且陽光普照,爸爸便提意揸車上沙田的獅子亭,此地方人很少,環境優美,我們隨即拿起手機出來自拍,使我們一家三口能夠留下美好回憶。

張楺楺

@2M

尋日係楺楺兩個月,第一次一家四口去海灘同陽光玩遊戲,雖然楺楺未識玩,但睇住張曦曦哥哥玩都夠趣。

 

 

 

 

 

芝芝

@4M

夏日炎炎,芝芝換上球衣去野餐,對所有事都好好奇,嘻嘻哈哈,大家好開心咁過左一個下午。

 

 

 

穎兒

@11M

或許這張照片沒有爸爸,不符合要求,但事實上就是人生旅途中沒有他,沒關係,因為媽媽的愛會加倍,正如相中一樣,開開心心面對生活!這相是每天下午收工後去育嬰園接完囡囡後回家途中拍的!好開心可以每天像袋鼠一樣“袋”你回園,“袋”你回家,好珍惜這些“袋”你的日子!多謝你的笑,令媽媽可以撐下去!

 

 

 

 

楊卓倫

@10M

一家四口出去荔枝角公園玩,超開心!

 

Lucas

@11M

仔仔都未夠一歲,媽媽已經急不及待給他一個一生相伴,攜手成長的手足,️我們一家四口的第一張合照。